Meertalige sites / Multisites

Heb je een meertalige website of heb je meerdere websites in één backend, dan is het heel belangrijk dat je steeds nakijkt dat je in de juiste taal of website aan het werken bent. En dat je bij meerdere talen ook niet vergeet om een aanpassing telkens in alle talen uit te voeren. De aanpassingen in een bepaalde taal of website worden namelijk niet overgenomen in de andere talen of websites.

Op de frontend kan je aan de url zien op welke site je zit. Voor meertalige websites kan je dit zien doordat er bv. /nl of /en in de url staat. Naast de content die in een andere taal staat en afbeeldingen die anders kunnen zijn, zijn deze twee websites wel gelijkaardig opgebouwd. Bij meerdere websites in dezelfde backend ga je op de frontend zien dat de url uit andere woorden bestaat. Deze websites zullen grotendeels verschillen in content en opbouw.

In de backend kan je veranderen van taal of site door bij de verschillende onderdelen in het lichtgrijze deel, op het wereldbol icoontje te klikken. Hier kan je eerst de juiste taal of website selecteren.

Belangrijk! Nadat je aanpassingen hebt gemaakt, moet je deze eerst opslaan voordat je van taal of website veranderd.

In volgende secties is het heel belangrijk dat je telkens de juiste taal of website selecteert voordat je aanpassingen maakt:

• Entries: Wanneer je een nieuwe entry of page aanmaakt en deze opslaat, zal deze pagina vanzelf opgeslagen worden in alle talen. Wanneer je verandert van taal, zal je zien dat je de content en de slug nog zal moeten aanpassen in de juiste taal, en de pagina opnieuw moet opslaan. Wanneer je een bepaalde pagina niet in alle talen wil, dan kan je deze uitzetten door aan de rechterkant op de drie bolletjes naast Enabled for te klikken. Hier kan je met het groene schuifbalkje bepaalde talen uitzetten door hierop te klikken en het in grijs te zetten.

• Globals

• Categories

• Navigations: Indien dit voor jullie website is opengesteld.

• Translate: Hier moet je telkens in de laatste kolom de nodige vertalingen maken naar de taal die naast het wereldbol icoontje geselecteerd is. Je zal zien dat bijvoorbeeld in het Nederlands de meeste teksten al juist staan, maar dat je voor de andere talen nog zaken moet aanpassen.