Simple Analytics

Simple Analytics is, zoals de naam doet vermoeden, een vereenvoudigde versie van Google Analytics. De tool gebruikt nooit cookies en verzamelt geen persoonlijke informatie, waardoor de data iets meer gelimiteerd, maar wel 100% GDPR-proof is. Dankzij een overzichtelijk dashboard kan je de resultaten van je website in één oogopslag waarnemen.

Een grote plus: je hoeft geen cookiebanner te installeren, aangezien een Simple Analytics-website cookieless (zonder cookies) functioneert. Bij andere GDPR-proof tools, zoals Matomo, is een cookiebanner wel verplicht.

Voor wie is Simple Analytics bedoeld?

Kleine bedrijven of organisaties, vzw's en zelfstandigen met een kleine website hebben het meeste baat bij een Simple Analytics-account. Met een toegankelijk dashboard, waar zowat iedere statistiek klikbaar is, vindt je gemakkelijk en snel de nodige informatie: hoeveel pagina's worden per dag geraadpleegd, hoeveel mensen bezoeken je website op een maand en vanwaar komen ze (wat zich kan vertalen in kanalen, links, toestellen of landen).

Starten met een Simple Analytics-account?