Hoe geef ik Statik toegang tot mijn Google Analytics-account?

Als je organisatie net samenwerkt met team Statik is het vaak nuttig om ons toegang te geven tot jullie bestaande Analytics-account van de huidige website.

Op die manier kunnen we nuttige info verkrijgen over het gebruik van de bestaande website, en hebben we meteen ook de juiste toegang en rechten om bv. jullie Analytics-account goed te configureren, van zodra we een nieuwe website lanceren.

Toegang geven is eenvoudig:

  1. Surf naar jullie Analytics-account (Analytics.google.com) en klik op het 'tandwiel' icoontje (admin) onderaan de navigatie links.
  2. Klik op 'Account user management'; dan opent een scherm dat weergeeft welke gebruikers al toegang hebben tot de Analytics account.
  3. Klik rechtsboven op het 'plus'-icoontje om toegang te verlenen aan een nieuwe gebruiker (mailadres).
  4. Je geeft deze gebruiker best meteen alle rechten (edit, collaborate, read & analyze, en manage users). Dan kunnen wij jullie team op onze beurt het best ondersteunen.

In het stappenplan hierboven gaan we uit van toegang tot een volledige Analytics-account. Hebben jullie meerdere websites, en wil je bepaalde gebruikers enkel toegang geven tot specifieke onderdelen, dan kan je dezelfde stappen volgen maar dan op niveau van 'Property Access Management'.

Hieronder geven we nog enkele screenshots mee.

Was dit een antwoord op je vraag of gevonden wat je zocht?