Wat is Varnish?

Varnish is een webaccelerator die je aan je hostingpakket kan toevoegen om de snelheid van je website te verbeteren. In mensentaal is het een eenvoudige tool die voorbije sessies/bezoeken bijhoudt om content of functionaliteit voor een volgende bezoeker aan je website sneller te kunnen inladen.

Als een gebruiker naar je website surft, worden er webservers aangesproken, connecties met databases gemaakt en PHP processen opgestart. Uiteindelijk krijgt de gebruiker HTML pagina's te zien. Varnish gaat de HTML pagina's 'onthouden' en kan deze zo sneller tonen aan de volgende bezoekers van je site. Zo wordt gecompliceerde logica slechts één keer geactiveerd.

Is de snelheid van je website een uitdaging?

Bevat je website veel complexe functionaliteit, of wordt de werking van de site vertraagd door andere onontkoombare factoren? Dan kan het nuttig zijn om de opties voor het instellen van varnish caching eens te bespreken.

Om een Varnish te kunnen instellen is het nodig om het A-record aan te passen. We helpen jullie daarmee graag verder.