Wanneer verschijnt een mailadres in de ‘marked as spam’ van de rapportering?

In de rapportering van Campaign Monitor kan je per campagne zien hoeveel mensen je e-mail hebben aangeduid als 'spam'. Het is echter zo dat de ontvanger hierbij in zijn e-mailprogramma expliciet op de 'markeer als spam' knop moet klikken. Wanneer je e-mail automatisch door een e-mailprogramma naar de spamfolder wordt doorgesluisd zonder dat de ontvanger dit heeft aangeduid, is er geen manier voor Campaign Monitor om dit te registeren en telt dit dus niet mee in de spamtelling van Campaign Monitor.