Dashboard

Wanneer je ingelogd bent in de backend (via [projectcode].live.statik.be/admin), is het dashboard de eerste pagina die je ziet.

Belangrijk om te weten is dat wanneer jullie website nog niet live is, jullie bovenaan altijd een rode balk gaan zien met de boodschap dat er nog geen licenties zijn aangekocht. Dit is perfect normaal. We doen dit pas wanneer de website live gaat.

Centraal op het dashboard staan enkele widgets of snelkoppelingen, die je in één oogopslag zicht geven op belangrijke gegevens. Denk bv. aan de recent aangemaakte pagina’s of het aantal inzendingen op een formulier.

Je kan nieuwe widgets toevoegen door rechtsbovenaan op + New widget te klikken en je keuze op te slaan.

Via het tandwiel kan je de widgets groter of kleiner maken door de gewenste breedte met de balkjes aan te geven. Je kan de widgets van plaats veranderen door de vier bolletjes aan te klikken en naar boven of beneden te slepen. Je kan de settings van een widget veranderen door in de rechterbovenhoek van de widget op het tandwiel de klikken.

Een dashboard is altijd persoonlijk. Iedere gebruiker kan dus in de backend zijn of haar eigen dashboard beheren.

In de rechterbovenhoek bevindt zich een profiel icoontje. Hier kan je uitloggen of je eigen profiel bekijken.

Enkele FAQ's bij deze video