Wat is Nova?

Laravel Nova is een administratie dashboard waar een webmaster of content manager instellingen van de web applicatie kan beheren, bepaalde data kan editeren, onderhouds- of specifieke management taken kan uitvoeren (bv data exports). Nova is geen volledig CMS zoals CraftCMS. Nova is een officieel Laravel product en heeft een licentiekost.

Je kan Nova beschouwen als een aparte applicatie waarmee we snel een gebruikersinterface kunnen bouwen om eenvoudig databank entries te beheren (bv. het editeren van producten). We gebruiken Nova meestal enkel voor taken van "expert gebruikers" (bv web masters of content managers), omdat Nova out of the box een vaste gebruikerservaring en manier van werken aan biedt, en ons niet snel en makkelijk toe laat om custom business flows te ontwikkelen binnen Nova.

Nova heeft evenals Laravel een grote open source community die allerlei extensies gebouwd heeft.