Wat is een dashboard?

Het dashboard is de eerste pagina die je ziet wanneer je inlogt in de backend van je website.

Op dat dashboard staan een aantal widgets (handige snelkoppelingen), die persoonlijk zijn, die jouw gebruik van de back-end kunnen vereenvoudigen, of die je in één oogopslag zicht geven op belangrijke cijfers. Denk bv. aan het aantal inzendingen op een formulier, of het aantal nieuwe users van je website.

Widgets?

Een widget is een simpele applicatie-extensie die vaak deel is van een grotere applicatie op een toestel. In Craft CMS zijn dit vaak tellers of grafieken die info weergeven die in je site zit. Widgets komen in alle soorten en groottes en moeten per gebruiker toegevoegd worden aan een persoonlijk dashboard.

Er zijn in Craft CMS een aantal standaard widgets. Je kan widgets toevoegen aan je dashboard door rechtsboven op ‘+ new widget’ te klikken.

Belangrijk om te weten is dat een dashboard altijd user specifiek is. Dit wil zeggen dat iedere gebruiker in de backend zijn of haar eigen dashboard kan beheren.

Wil je specifiekere widgets of dashboardfunctionaliteiten?

Als content manager of beheerder van de website kan je dashboard natuurlijk een veel belangrijkere rol spelen dan wat standaard voorhanden is.

We kunnen altijd widgets voorzien op maat van de website. Bijvoorbeeld weergeven van omzetcijfers van een webshop, of van het aantal gebruikers van je platform en hun nationaliteit.

Kan dat voor jouw organisatie en voor jouw rol interessant zijn? Neem dan gerust contact met ons op, we overlopen graag samen wat mogelijk is.