Waarom wordt een staging omgeving dubbel afgeschermd: met een algemeen wachtwoord én een persoonlijke login?

Staging of testomgeving

De staging omgeving van een website kan worden gezien als de 'testomgeving', die bedoeld is voor intern gebruik, en dus niet voor de publieke bezoekers van je site. Ook na lancering van je website blijven we steeds een testsite behouden, zodat eventuele aanpassingen of wijzigingen gemakkelijk doorgevoerd en getest kunnen worden, zonder hinder op de live website.

Niet vindbaar maken

Omdat die testwebsite wel degelijk 'online staat', is het belangrijk om deze af te schermen voor bezoekers. Het voorzien van zo'n algemene login op de staging omgeving zorgt er onder andere voor dat deze testsite niet geïndexeerd (“opgenomen”) wordt door zoekmachines zoals Google.

Inloggen in de back-end

Om in de backend te kunnen inloggen en zo de inhoud van je website te beheren, moet je je vervolgens ook persoonlijk identificeren. Zo kunnen we er zeker van zijn dat er geen ‘onbekenden’ zich aanmelden in de backend van het systeem en kwaadwillig aanpassingen maken aan jullie site.

Je persoonlijke logingegevens gelden zowel voor de staging als voor de live omgeving. Deze blijven steeds dezelfde.

Afhankelijk van de technologie waarin je website of applicatie gebouwd werd, kan die persoonlijke loginpagina er als volgt uitzien:

Algemene logingegevens vergeten?

Ben je de algemene login of jouw persoonlijke logingegevens vergeten? Stuur ons dan even een mailtje.